Gastles Afval op School

Kinderen en jongeren zijn de toekomst, en het is nooit te vroeg om ze bewust te maken van de impact van afval op onze planeet. Onze educatieve programma's voor basisscholen en het voortgezet onderwijs zijn leuk, interactief en leerzaam. Middels gastlessen met thema's als afval scheiden, afvalpreventie en recyclen brengen wij de wereld van afval en duurzaamheid tot leven in de klas en laten kinderen zien hoe ze een verschil kunnen maken met:

Levendige Gastlessen: 

Onze ervaren leraren maken leren superleuk met interactieve gastlessen en toffe activiteiten.

Inspirerende foto van de jonge 'journalisten' uit groep 7 & 8 van de Eben-Haëzerschool in Barneveld!
Inspirerende foto van de jonge 'journalisten' uit groep 7 & 8 van de Eben-Haëzerschool in Barneveld!

Educatief Materiaal: 

We voorzien scholen van leerzame materialen en lesplannen die perfect aansluiten op het lesprogramma.

Groene Initiatieven aanmoedigen: 

We moedigen scholen aan om groene projecten op te starten, zoals afval scheiden, schooltuinen aanleggen, en meer.

Ouderbetrokkenheid: 

Ouders spelen ook een grote rol in ons verhaal. Samen creëren we bewustzijn binnen de gemeenschap.

Vol enthousiasme fungeren leerlingen van groep 8 van een basisschool uit Beuningen als tijdelijke medewerkers bij de ARN verbrandingsoven.
Vol enthousiasme fungeren leerlingen van groep 8 van een basisschool uit Beuningen als tijdelijke medewerkers bij de ARN verbrandingsoven.

Educatie is een krachtig middel om gedrag te beïnvloeden en te veranderen, vooral als het gaat om milieubewustzijn en het aanpakken van problemen zoals afval en zwerfafval. Hier zijn een paar redenen waarom:

Vroege bewustwording: 

Door kinderen en jongeren al op jonge leeftijd bewust te maken van milieuproblemen zoals afval en zwerfafval, kunnen ze van jongs af aan de waarde van een schone omgeving begrijpen. Dit legt de basis voor een milieubewuste levensstijl op latere leeftijd.

Gedragsbeïnvloeding:

Kinderen hebben invloed op het gedrag van hun ouders en familieleden. Als kinderen thuiskomen met milieubewuste gewoonten en ideeën die ze op school hebben geleerd, kunnen ze hun ouders aanmoedigen om soortgelijke praktijken aan te nemen, zoals recycling, afvalvermindering en zwerfafvalpreventie.

Langetermijndoelen:

Milieuproblemen vereisen vaak langetermijnoplossingen. Door kinderen te betrekken bij educatieve programma's gericht op duurzaamheid en milieubewustzijn, wordt een generatie opgeleid die zich bewust is van de gevolgen van hun acties op het milieu en die actief kan bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst.

Gedragsverandering:

Educatie kan leiden tot gedragsverandering, niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Door kinderen te onderwijzen over het belang van milieubewustzijn, kunnen ze opgroeien met de overtuiging dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van hun leven, wat kan leiden tot positieve gedragsveranderingen op individueel en gemeenschapsniveau.

Het betrekken van kinderen en jongeren bij educatieve initiatieven rond afval en zwerfafval is dus een strategische en waardevolle aanpak om milieubewustzijn te bevorderen en de doelen op lange termijn te bereiken.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe DuurzaamWijs jouw school of organisatie kan ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en educatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende afspraak. Samen kunnen we de weg naar een duurzamere toekomst verkennen.